donderdag 31 december 2015

Terug in Moskou

Twee jaar later....
We zijn weer terug in Moskou. Chris en Yulia zijn in de afgelopen decembermaand in Nederland getrouwd, en nu gaan we het hier in Moskou nog eens dunnetjes overdoen. Dubbel genieten  heet dat.

Het welkom was hartverwarmend; één uur 's nachts kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. We zijn ook meteen weer gewend aan de drie warme maaltijden per dag, heerlijke traditionele gerechten!



Gistermiddag hebben we het Rode plein bezocht, het had eindelijk een beetje gesneeuwd. Alles is in winter- en kerstsfeer. In Rusland wordt kerst op 6 januari gevierd.  De kerstmarkt lijkt op de kerstmarkten van Duitsland. Chocola, glühwein, pannenkoekjes en souvenirtjes.










De versiering van de gebouwen en de straten is overweldigend, veel en mooi.
Ik vraag me af: wat is Rusland? Is het het verhaal dat we steeds het nieuws horen, zijn het deze lieve mensen waar we logeren? Of al het moois, de tradities.. .. . ik hoef het niet te weten, ik ga genieten van de momenten!




3 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven monica en leuk aangekleed met foto's. Het ziet er prachtig uit daar. Helemaal gelijk, lekker genieten! Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geschreven monica en leuk aangekleed met foto's. Het ziet er prachtig uit daar. Helemaal gelijk, lekker genieten! Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen